FAQ

 • Hvad er intelligens?
  Intelligens er den intellektuelle evne til at løse nye og komplicerede situationer, evnen til at lære fra vores erfaringer, evnen til at tilpasse os, evnen til korrekt at forbinde avancerede forbindelser og forhold til hinanden, hvilket hjælper os til at løse nye problemer og orientere os selv i situationer, der er opstået. Det er højst sandsynligt det vigtigste og helt sikkert det mest studerede emne, som den moderne psykologi anerkender. En intelligenskvotient, IQ, er en måde til at måle intelligens.
 • Hvad er en intelligenskvotient (IQ)?
  En intelligenskvotient (IQ) er et tal, der beskriver en persons intelligens sammenlignet med resten af befolkningen.
 • Hvad er en gennemsnitlig IQ?
  En IQ i området 90 til 110, som rundt regnet 50% af befolkningen har, betragtes som en gennemsnitlig IQ.
 • Hvilke niveauer af intelligens findes der?
  1. Over 140: Intelligens på geni-niveau – absolutte evner for kreative aktiviteter, udpeger vejen til læring for andre (0,2%)
  2. Op til 140 Exceptionel intelligens – ekstraordinære evner for kreative aktiviteter, fremragende ledere eller specialister (2,8%)
  3. Op til 130 Højt over gennemsnitlig intelligens – fuldfører studier på universitetsniveau med lethed, kan opnå fremragende resultater i kreative eller ledelsesmæssige aktiviteter (6%)
  4. Op til 120 Over gennemsnitlig intelligens – fuldfører universitetsstudier med en god arbejdsetik, kan få et meget godt job (12%)
  5. Op til 110 Høj, gennemsnitlig intelligens – fuldfører universitetsstudier med besvær. Med konsistens og hårdt arbejde kan en person på dette niveau opnå samme sociale status som foregående kategori (25%)
  6. Op til 100 Gennemsnitlig intelligens – er i stand til at bestå en uddannelse, udfylder en arbejdsposition på mellemniveau (25%)
  7. Op til 90 Lidt under gennemsnitlig intelligens – kan fuldføre grundlæggende uddannelser og arbejder godt i manuelle professioner (10%)
  8. Op til 80 Grænsen til lav intelligens – fuldfører grundlæggende uddannelser med besvær, succesfuld på en specialskole (10%)
  9. Op til 70 Debil, lav intelligens – kan fuldføre specialskole, hvis han/hun vejledes godt (6,8%)
  10. Op til 50 Idiot, middel grad af lav intelligens – kan ikke modtage undervisning, men tilegner sig selvtilstrækkelige vaner (2%)
  11. Op til 20 Imbecil, meget lav intelligens – kan hverken modtage undervisning eller trænes (0,2%)
 • Hvorfor er denne IQ-test bedre end andre IQ-tester?
  Fordi den, takket være mange allerede testede personer, meget mere præcist kan måle IQ, når man sammenligner med andre IQ-tester.