Mensa - hvordan man kan være en del af det eksklusive IQ samfund

29.7.2009

Alle har nok allerede hørt om Mensa – det eksklusive IQ samfund. Men hvordan kan man egentlig blive medlem af Mensa? Det er ikke alle der kan svare på det spørgsmål.

Mensa er en organisation og et fællesskab af de mest intelligente mennesker i hele verden. Den består af Mensa International og derudover nationale Mensa organisationer i forskellige lande. Foreningens formål er at skabe et meget stimulerende intelligent miljø, hvor medlemmer kan mødes og bruge deres intelligens til fordel for menneskeligheden.

Men hvordan vælger Mensa sine medlemmer? Det er enkelt. Du skal blot være en blandt 2% af de mest intelligente mennesker (der varierer fra land til land). Mensa bruger specifikt forberedte IQ-tests, som man skal bestå under kontrol af et certificeret Mensa medlem. Du kan ansøge om sådan en test på lokale Mensa hjemmesider. Men dette har et par ulemper: For det første skal du tilmelde dig dette i god tid og du er nødt til at møde op til det angivne sted på ét bestemt tidspunkt. Du kan ligeledes kun tage denne IQ test et par gange i løbet af dit liv og der skal gå en vis periode mellem prøverne.

Men hvis du ønsker at teste din IQ online, har du da så også en mulighed?

Ikke for at tage en IQ test, der straks giver dig et medlemskab hos Mensa, hvis du scorer højt. For at få det, er du stadig nødt til at gå til den lokale Mensa organisation i Danmark og ansøge om at tage en Mensa test.

Men vores online IQ test, som du finder på vores hjemmeside, er også udarbejdet af en af de lokale Mensa organisationer, så struktur og præcision er de samme som at tage en IQ test officielt.

En online IQ test giver dig mange andre fordele: Bekvemmeligheden ved at tage IQ testen hjemmefra, øjeblikkelige resultater, sammenligning med venner og på tværs af nationer, samt mange flere fordele.

Så hvad med at prøve en professionel online IQ test? Hvis du scorer et højt resultat, kan du altid tilmelde dig den officielle Mensa IQ test?

Tilbage